vakiel
ارائه خدمات حقوقي

طبق قانون كشور و شرع اسلام پس از انعقاد عقد ازدواج زن حقوق مشخصي مانند نفقه، مهريه و غيره دارد. شوهر متعهد است تا اين حقوق را به همسرش پرداخت نمايد. پرسش ما اين است كه اين حق‌وحقوق زن بعد از مرگ شوهرش، نيز به او تعلق مي‌گيرد؟ و اصلاً پس از مرگ همسر زن چه حقوقي دارد؟ در ادامه اين مطلب قصد داريم به موضوع، حق‌وحقوق زن بعد از مرگ شوهر بپردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حقوق زن بعد از مرگ شوهر | نفقه زن پس از فوت شوهر

حقوق زن بعد از مرگ شوهر

زن در زندگي مشترك يك سري حق‌وحقوق مالي و غيرمالي دارد. كه مرد موظف به پرداخت و رعايت آن‌ها در زمان حياتش مي‌باشد. حق‌و حقوق مالي پس از فوت شوهر نيز به زن تعلق خواهد گرفت. و پرداخت اين حقوق مالي به زن از محل اموال به‌جامانده از شوهر متوفي انجام مي‌گيرد. برخي از اين حقوق شامل، مهريه، نفقه، اجرت‌المثل، سهم زن از مستمري شوهر و … مي‌شود.

سهم‌الارث زن پس از مرگ شوهر

هنگامي كه شخصي فوت كند بر اساس قانون انحصار وراثت اموال وي ميان وارثان قانوني تقسيم مي‌شود. وارثان متوفي داراي دسته‌ها و طبقه‌بندي‌هاي مختلف است. اما يكي از وارثان هميشگي فرد فوت‌شده همسر دائم وي مي‌باشد. بنابراين زماني كه مردي فوت كند همسر او از اموال به‌جامانده است ارث خواهد برد.

ميزان سهم‌الارث زن از اموال متوفي بعد از فوت شوهرش بر اساس قانون مشخص شده‌است. سهم زن در صورت وجود فرزند متوفي يك‌هشتم از اموال متوفي مي‌باشد. و در صورت عدم وجود فرزند متوفي، سهم زن يك‌چهارم از اموال مي‌باشد.

مهريه زن پس از فوت شوهر

يكي از مهم‌ترين حقوق زن در هنگام ازدواج مهريه مي‌باشد. زماني كه عقد ازدواج اتفاق بيفتد به اين معني است كه شوهر به صورت قانوني پرداخت مهريه را پذيرفت. و زن از لحظه اجراي عقد، مالك تمام مهريه خواهد بود. بنابراين زوجه مي‌تواند در هرزماني كه مهريه خود را از شوهرش طلب كند. حال پرسش اين است كه آيا بعد از فوت شوهر بازهم زن مي‌تواند مهريه‌اش را مطالبه نمايد؟

پاسخ اين است كه بله، بعد از فوت شوهر نيز مطالبه مهريه امكان‌پذير است. براي دريافت قانوني مهريه از اموال شوهر متوفي تنها سند ازدواج رسمي موردنياز مي‌باشد.

نفقه زن پس از مرگ شوهر

نفقه يكي از حقوقي است كه زن در زندگي مشترك دارد. و مرد بايد به همسرش در طول زندگي مشترك نفقه بپردازد. پس از فوت شوهر در صورتي كه باوجود تمكين زن مرد نفقه به وي پرداخت نكرده باشد. زن حق مطالبه نفقه خود را بعد از فوت شوهرش از اموال وي خواهد. زن براي دريافت نفقه خود پس از فوت شوهرش با ارائه دادخواست به دادگاه مي‌تواند اقدام نماييد.

نكته ديگر در مورد نفقه زن پس از فوت شوهر، پرداخت نفقه زوجه در مدت عده وفات شوهر مي‌باشد. پس از فوت زوج، زوجه بايد به مدت چهار ماه و ده روز عده وفات همسرش را نگه دارد. به اين معني كه در اين مدت با شخص ديگري ازدواج نكند.

هزينه‌هاي زن در مدت عده نيز از محل اموال به‌جامانده از شوهر قابل دريافت است. بنابراين مطابق قانون مدني زن حق مطالبه نفقه خود را در مدت عده وفات از اموال متوفي خواهد داشت. پس از اتمام زمان عده، حق مطالبه نفقه زن نيز پايان مي‌يابد.

اجرت‌المثل زن پس از فوت شوهر

اجرت‌المثل يكي ديگر از حقوق مالي زنان در زندگي مشترك مي‌باشد. اين حق زماني به زوجه تعلق مي‌گيرد كه مواردي نظير آشپزي نظافت و رسيدگي به منزل در طول زندگي مشترك توسط زوجه انجام گرفته‌باشد. بنابراين زن با انجام اين اعمال به صورت قانوني و شرعي حق دريافت اجرت از همسرش را خواهد داشت.

حال اگر شوهر فوت كند زوجه مي‌تواند اجرت‌المثل را از اموال به‌جامانده از شوهر طلب كند. البته بايد درخواست مطالبه اجرت‌المثل را به دادگاه ارائه نموده و شرايط درخواست خود را به قاضي ثابت نمايد‌. با اثبات شرايط، دادگاه با توجه به سال‌هاي زندگي مشترك مبلغي را به عنوان اجرت‌المثل از اموال به‌جامانده متوفي به زوجه پرداخت مي‌نمايد.

سهم زن از حقوق ماهيانه بعد از مرگ شوهر

مطابق قوانين تأمين اجتماعي به جهت حمايت از اعضاي خانواده متوفي، حقوق ماهيانه فرد فوت‌شده قطع نمي‌گردد. بلكه اين حقوق از طرف تأمين اجتماعي و صندوق بازنشستگي كشوري به وارثين متوفي پرداخت خواهد شد.

يكي از وارثان متوفي همسر دائم وي مي‌باشد. طبق قانون تأمين اجتماعي زن تا زماني كه همسر ديگري اختيار نكند. از بازماندگان واجد شرايطي مي‌باشد. كه استحقاق دريافت حقوق ماهيانه شوهر فوت‌شده‌اش را دارد. با اين توصيف زن براي دريافت حقوق شوهر بايد دو شرط همسر دائمي و عدم ازدواج مجدد، را دارا باشد.

البته بر اساس قانون استخدام كشوري و قانون حمايت از خانواده شرط عدم ازدواج مجدد زن حذف شده‌است. و زن در هر صورت حق دريافت حقوق شوهر متوفي را خواهد داشت.

همچنين بر اساس قانون انحصار وراثت و ماده ۸۷ قانون استخدام كشوري مستمري متوفي به صورت مساوي در ميان وراث او تقسيم مي‌گردد. بنابراين سهم زن از مستمري شوهر متوفي با ساير وارثان برابر مي‌باشد.

حقوق زن براي نگهداري از فرزند بعد از مرگ شوهر

بر اساس قانون حضانت فرزندان بر عهده پدران و مادران آن‌ها مي‌باشد. و بدون دليل قانوني و منطقي امكان سلب حضانت از والدين وجود ندارد. در صورت فوت پدر وظيفه نگهداري از فرزندان به صورت قانوني بر عهده مادر مي‌باشد. ماده ۱۱۷۱ قانون مدني مي‌گويد: «در صورت فوت پدر يا مادر، حضانت فرزند با والد در قيد حيات مي‌باشد.»
تنها در صورتي مي‌توانيم حق حضانت فرزند را از مادر بگيريم كه مادر دچار مشكلات اخلاقي يا رواني بشود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سؤالات متداول

حقوق زن پس از فوت شوهرش چيست ؟

برخي از اين حقوق شامل، مهريه، نفقه، اجرت‌المثل، سهم زن از مستمري شوهر و … مي‌شود.

حقوق مالي زن پس از فوت شوهر چگونه پرداخت مي‌شود ؟

پرداخت اين حقوق مالي به زن از محل اموال به‌جامانده از شوهر متوفي انجام مي‌گيرد.

آيا حضانت فرزندان پس از فوت شوهر به زن مي‌رسد ؟

بله، طبق قانون مدني كشور ايران حضانت فرزندان پس از فوت يكي از والدين به والد در قيد حيات تعلق مي‌گيرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حقوق زن بعد از مرگ شوهر | نفقه زن پس از فوت شوهر

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/17  ] [ ۱۷ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب